Installation af Energivenlig Varmepumpe

Læs her mere omkring hvilke typer af varmepumpe løsninger Bedre Bad - Bedre Energi Ikast kan tilbyde. Vi har et stort udvalg af varmepumper og kan fremvise flere typer af varmepumper, alt afhængigt af dit behov.

Spar op til 60% på din varmeregning med en varmepumpe og reducer CO2 forbruget

Hos Bedre Bad - Bedre Energi Ikast laver vi alt indenfor varmepumper. Om det gælder en varmepumpe med luft til luft, luft til vand, solvarme, eller jordvarme – så er vi leveringsdygtige i alle varmepumpetyper. Vi kører ikke fra kunden før installationen spiller og at du er er tryg i at operere den nyligt installerede varmepumpe. Om det er hjælp til luft til luft eller luft til vand-varmepumpe, skal vi nok instruere dig grundigt igennem det, så du på egen hånd forstår hvordan mekanismerne spiller sammen.

Overvejer du at få installeret en varmepumpe?

Vi hører gerne fra dig, hvis du har behov for professionel vejledning og ønsker et uforpligtende tilbud på varmepumpe. Det kan være du har søgt efter 'Varmepumpe Ikast', men vi kører altså også ud til andre byer såsom Gjellerup, Hammerum, Kølkær, Ejstrupholm, Bryrup, Pårup, Engesvang, Nørre Snede, Kjellerup, Thorning, Karup og Kølvrå.

Hos Ikast VVS Service A/S, udfører vi varmepumpe opgaver for private og erhvervskunder i Ikast og omliggende byer. Kontakt os allerede i dag på tlf. 97 15 10 33 for en uforpligtende snak.

Alt om varmepumper

Du kan i de kommende afsnit læse meget mere om hvordan en varmepumpe fungerer. Derudover kan du læse dig frem til de forskellige varmepumpeløsninger der findes på markedet og som vi også tilbyder. En varmepumpe overfører energi fra udeluften til husets indeklima eller dit vandsystem.

Sådan fungerer en varmepumpe

Et varmepumpesystem er bygget op af tre dele: Først er der udedelen, som optager varmen fra omgivelserne (læs mere om udedelene nedenfor). Dernæst findes en indedel, som sørger for at afgive varmen til boligens installationer. Det tredje komponent er isolerede rør og nedgravede kabler, der forbinder installationerne.

Udedelen optager energi fra omgivelserne (jord, udeluft eller sol), som får et kølemiddel til at koge og fordampe. Ved hjælp fra en kompressor hæves trykket og temperaturen stiger. Herefter afgives kølemidlets varme i en kondensator, hvor varmen overføres til husets varmefordelingssystem (indedelen) gennem de isolerede rør.

Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe genbruger den varme luft udenfor, til at opvarme både vand og bolig indenfor. Den kan stadig hive varmen ud af luften når det er frostvejr, men vil naturligvis virke bedre, desto varmere det er. Varmeenergien fra luften udenfor omdannes til rumvarme og forsyner dine radiatorer og varmtvandsbeholder med varme.

Luft til vand varmepumper kan med fordel kombineres med solvarme og er et godt, energi rigtigt valg. Teknologien er i top og den kan nemt styres fra enten smartphone eller tablet. Fordelen ved en luft til vand varmepumpe er, at den er støjsvag og at den leverer billig varme til vandrørene. På denne måde er den effektiv, grøn og leverer hvad den skal.

En luft til vand varmepumpe er også yderst hurtigt til at tjene sig selv ind igen - hvilket vi som mennesker godt kan forholde os til. Kontakt Bedre Bad Ikast for at høre om indtjeningstiden.

Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe tager og udnytter varmen fra luften udenfor og fører varmen ind i huset. Dette kan afhængigt af hvilken luft til luft varmepumpe man vælger, fungerer helt ned til -25 grader. En anden smart funktion ved luft til luft, er at man kan indstille varmepumpen til at varme mindre og mere. Den funktion kan benyttes, hvis man fx foretrækker at sove i et køligere rum.

Luft til luft varmepumper er den ideelle løsning til sommerhuset eller et elopvarmet hus. Pumpen er udviklet specielt til det nordiske klima. Varmepumpen styres nemt via enten din smartphone eller tablet og kan halvere varmeregningen i et elopvarmet hus. Fordelen ved at have den tilsluttet dit sommerhus, er at den som oftest kan være den eneste forsyningskilde. Eftersom sommerhuse typisk er noget mindre, vil det tage kortere tid at opvarme.

Nogle luft-til-luft varmepumper kommer også med en turbofunktion, så man hurtigt kan genopvarme ens sommerhus. Omvendt har nogle pumper også en kølefunktion, til om sommeren når det bliver for varmt, så man slipper for aircondition. Ønsker du at høre mere om en luft-til-luft varmepumpe, så kontakt Ikast VVS Service i dag. Vi kan hjælpe dig med at finde varmepumpen med den rette størrelse og de rette ekstra funktioner du ønsker.

Jordvarme

Jordvarme er en naturlig energikilde og hentes direkte fra din baghave, fra oplagret solenergi i jorden. Fordelene ved jordvarme, er at man bliver mindre påvirket af afgifterne, i takt med at energipriserne stiger i fremtiden, og så kan jordvarmesystemet smart styres via din telefon eller tablet.

Måden jordvarme fungerer på, er ved at man graver nogle slanger ned i baghaven. Slangerne graves ned i en frostsikker dybde, hvor jordens varme er varm nok til at opvarme vandet der løber i de nedgravede rør. Den varme vandmængde løber ind i huset og videregiver dermed varmen til rørene indvendigt og kommer eksempelvis ud i radiatorerne. Det er en relativ billig varmekilde. Den eneste omkostning er selvsagt installationen af rørene i baghaven eller hvor man nu vælger at placere dem. De skal graves ned og tilsluttes korrekt.

Når de er gravet ned, kan du nyde en stor energibesparelse og dermed spare en masse penge, med minimal vedligehold. Et jordvarmeanlæg er et lukket system og passer helt sig selv, men man skal lige en gang om året rengøre et filter i pumpen som det eneste.

Solvarme

Solvarme er ligesom jordvarme en natur kilde til varme og varmt vand i husstanden. Solfangeranlægget kan med fordel kombineres med andre varmeløsninger og er et energirigtigt valg - om man så må sige. Med et solfangeranlæg vil varmen fra solen blive ledt ned i din varmtvandsbeholder og vil derfra blive sendt videre til radiatorer, brusere og vandhaner. Det giver dig besparelser på varmeregningen og er derudover miljøvenligt. Et solfangeranlæg har en lang levetid, de kræver minimal vedligeholdelse og så er det ovenikøbet støjfrit.

Et solcelle anlæg fungerer også i gråvejr - tro det eller lad være, men det gør det. Lyset, selv fra en gråvejrsdag, er med til at generere energi og dermed varme til resten af varmeforsyningen. Du er altså ikke fuldstændig afhængig af solskin, som mange tror. Placeringen af dit solfanger anlæg har dog stor betydning. Det skal installeres på taget, hvor der ikke forekommer skygge fra træer og det skal selvfølgelig også holdes rent, så solens stråler kan opfanges optimalt.

Alt dette vil Ikast VVS Service være din sparringspartner omkring og vi sætter dig grundigt ind i hvordan anlægget fungerer.

Læs også om: